Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Proiectul de lege care va contribui la promovarea turismului, susținut și de o altă comisie

11 mar. 2020,, 14:30   Politică
3459 0

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra proiectul de lege privind modificarea unor acte normative, prin care să fie facilitată activitatea în domeniul turismului, pentru prima lectură.

Anterior, proiectul respectiv a fost susținut de membrii altor două comisii responsabile - Comisia mediu și dezvoltare regională și Comisia juridică, numiri și imunități, precum și avizat pozitiv de alte comisii permanente.

Se propune modificarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător și Legii cu privire la organizarea și desfășurarea activității turistice în Republica Moldova. Autorii proiectului consideră că adoptarea acestuia va conduce la descoperirea noilor zone turistice în Republica Moldova, dezvoltarea celor existente, atragerea turiștilor, fluxurilor bănești și crearea de noi locuri de muncă în teritoriu.

Astfel, proiectul prevede excluderea obligativității modelului contractului turistic și a voucherului turistic, obligativității perfectării asigurării de călătorie doar prin intermediul agențiilor de turism și operatorilor turistici, obligativității deținerii de către angajații din domeniu a diplomei de studii în turism sau a certificatului de perfecționare profesională, obligativității de clasificare după nivelul de confort (categorii) a structurilor de primire turistică cu funcțiuni de servire a mesei.

Totodată, autorii propun oferirea dreptului de a activa în baza patentei de întreprinzător pentru ghizii de turism, casele rurale, prestatorii unor servicii de agrement, precum master-clas gastronomic, activități artistice și sportive în cadrul programelor turistice.


Se prevede, de asemenea, extinderea listei autorităților, a persoanelor fizice și juridice cărora li se oferă dreptul de a crea centre de informare turistică, încurajînd în acest sens promovarea turismului local.

De asemenea, este prevăzută crearea Consiliului consultativ pentru turism drept o platformă de comunicare, pe bază de parteneriat public-privat.

Proiectul va fi dezbătut în plenul Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?