TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Programul acțiunilor dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism

Programul acțiunilor dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism

Președintele Igor Dodon a convocat astăzi o ședință de lucru în cadrul căreia a discutat programul acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism, ce se va desfășura în perioada 23-25 august, notează Noi.md.


Conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc în ziua de 24 august, atunci cînd se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Chișinăului în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău.


În această zi va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, ulterior se va desfășura o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.


De asemenea, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei, restaurat la inițiativa președintelui țării.


Evenimentele din ziua respectivă vor culmina cu prezentarea, în premieră, a filmului documentar „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida Președintelui și un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale.


Evenimente de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în aceste zile în mai multe orașe din țară, inclusiv cu participarea mea în orașele Comrat, Hîncești, Ștefan-Vodă.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load