X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Procurorul general s-a adresat din nou Curții Constituționale

25 sep. 2019,, 15:20   Politică
3049 0

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională (CCM).

Robu cere judecătorilor constituționali să se expună cu privire la aliniatul trei din Articolul 70 al Constituției Republicii Moldova, care se referă la imunitatea deputaților.

Aliniatul 3 al Articolului 70 din Constituție sună în felul următor: „Deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviinţarea Parlamentului, după ascultarea sa”.

Astfel, Robu cere magistraților de la CCM să se expună „dacă un deputat poate fi reținut, arestat, percheziționat sau trimis în judecată, în cadrul procesului penal, dacă încuviințarea Parlamentului a avut drept obiect un capăt de acuzare, iar ulterior au fost administrate probe care stau la baza și altor capete de acuzare de în materie penală?”.

Altfel spus, procurorul general interimar întreabă Curtea, dacă, în cazul în care în privința unui deputat care deja a rămas fără imunitate parlamentară s-au pornit alte procese penale, e necesar să ceară repetat deputaților ridicarea imunității acestuia.


De cînd și-a început activitatea noul Parlament, cinci deputați au rămas fără imunitate parlamentară, la cererea procurorului general interimar Dumitru Robu: Ilan Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Petru Jardan din fracțiunea Partidului ȘOR și Vladimir Cebotari din fracțiunea Partidului Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?