Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Procurorul general: „Extrădarea lui Plahotniuc de către SUA, problematică”

5 mar. 2020,, 13:05   Politică
4154 7

Extrădarea lui Vlad Plahotniuc de către Statele Unite ale Americii este „destul de problematică”. Asta a declarat presei procurorul general, Alexandr Stoianolgo, întrebat de ce o asemenea solicitare nu a fost expediată autorităților americane.

„Înainte de a veni în funcția de procuror general, procurorul general interimar (Dumitru Robu – n.r.) a expediat o solicitare în oficiul Interpol pentru anunțarea în căutare internațională. Pînă acum nu avem un răspuns definitiv. Am înțeles că solicitarea e în procedură de lucru. Avem măsuri preconizate care trebuie realizate în timpul apropriat”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a menționat că a discutat subiectul cu ambasadorul SUA la Chișinău, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

„Acest subiect trebuie să fie realizat prin încheierea acordului de colaborare dintre SUA și Republica Moldova. Pînă acum avem acordul de asistență juridică. Realizarea problemei extrădării lui Plahotniuc la timpul actual este destul de problematică. Trebuie să fim pregătiți la prima etapă, ulterior vom trece la următorii pași”, a menționat acesta.

Amintim că ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a plecat din țară în iunie 2019, invocînd motive de securitate. Ulterior, finul său de cununie, Andrian Candu, a confirmat că acesta se află în SUA.


În octombrie 2019, judecătorii moldoveni au emis mandat de arestare pe numele acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?