COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura Generală explică de ce le-a reţinut pe Tauber și Apostolova

Procuratura Generală explică de ce le-a reţinut pe Tauber și Apostolova

Oamenii legii au fost nevoiți să le rețină pe deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, pentru că acestea au părăsit sediul Parlamentului și au plecat într-o direcție necunoscută, precizează Procuratura Generală prin intermediul unui comunicat de presă.

„Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală.

Scopul solicitării de azi în fața Parlamentului nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate, deși legea permite, ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, care includ un set complex de măsuri. Procuratura va reveni cu detalii în lumina garanțiilor procedurale ale părților”, se spune în comunicat.


Amintim că pentru ridicarea imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova au votat 56 de deputați. Fracțiunea Partidului Șor a părăsit clădirea Parlamentului înainte ca deputații să revină de la pauză și să susțină solicitarea procurorului general.

Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute în orașul Orhei și escortate la sediul Centrului Național Anticorupție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load