X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Probabilitatea că Vlad Plahotniuc va fi extrădat din SUA este una mare

20 mai. 2020,, 08:20   Politică
3602 4

Probabilitatea că Vlad Plahotniuc va fi extrădat din SUA în Republica Moldova este una mare. În caz contrar, autoritățile americane se vor discredita. De această părere este președintele țării, Igor Dodon.

"De mai multe ori am discutat cu SUA despre posibilitatea extrădării lui Plahotnuc. Ei spuneau că atunci când vor fi dovezi clare, ei îl vor extrăda. Ceea ce au făcut anul trecut unii procurori anticorupție era praf în ochi. Ei au făcut astfel, încât să nu-l poți trage la răspundere. Era doar de ochii lumii, să arate că luptă cu mafia. Acum este cu totul altfel. Și din câte eu cunosc, autoritățile americane înțeleg perfect acest fapt. În cel mai apropiat timp vor expedia aceste informații și dacă partenerii din SUA vor lua alte decizi, atunci o să apară întrebări la partenerii din SUA. Voi la nivel de Departament de Stat ați declarat că Plahotniuc este un bandit, că a furat... Noi vă dăm dovezi, iar voi îl acoperiți. De ce? Atunci așa și spuneți că are azil politic și va fi folosit pentru anumite scopuri. Cred că această decizie va fi în defavoarea Occidentului. De asta eu cred că e mare probabilitatea că Plahotniuc va fi extrădat", a declarat Igor Dodon la ACCENT TV.

Precizăm că procurorii vor cere repetat extrădarea omului de afaceri Vlad Plahotniuc din SUA în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă. Asta după ce oamenii legii au stabilit că Vlad Plahotniuc este unul din principalii beneficiari ai furtului miliardului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?