Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Primul comentariu al avocatului, despre confiscarea banilor lui Luca Filat (VIDEO)

28 feb. 2019,, 12:52   Politică
5895 1

O instanță din Marea Britanie a dispus confiscarea a aproape jumătate de milion de lire sterline din conturile fiului ex-premierului Filat, pentru că cel din urmă nu a putut spune de unde provin banii.

Victor Munteanu, avocatul lui Filat, susține că procedura este încă în derulare, fiind depus un apel la instanța ierarhică. El a mai precizat că procesul a fost unul civil, iar banii are urmează a fi confiscați nu au nicio legătură cu fostul premier.

„Domnul Vlad Filat nu a fost parte la acele proceduri, dumnealui nu a avut cum să prezinte niciun argument în susținerea poziției sale și cel mai important să demonstreze faptul că toate speculațiile referitor la fondurile lui Luca nu au absolut nicio legătură cu careva companii ale domnului Filat, sau cu alte chestii de proveniență”, a declarat Munteanu.

Acesta a mai spus că potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Criminalitatea din Marea Britanie, banii ar proveni din două jurisdicții Turcia și insulele Cayman, care nu figurează în niciunul din cele două dosare pe numele lui Filat.

„O confirm cu toată responsabilitatea, că niciuna din aceste jurisdicții nu a figurat în aceste cauze penale. Obiectiv nu există nicio legătură cu acestea”, a mai spus Munteanu.

Amintim că Fiul ex-premierului Filat, care este student la Londra, este obligat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline, în urma unei investigații efectuate de Agenția Națională pentru Criminalitatea din Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?