TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primii șase pretendenți la fotoliul de primar al mun. Chișinău

Primii șase pretendenți la fotoliul de primar al mun. Chișinău

Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) din Chișinău a publicat lista primilor șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Chișinău, care au solicitat înregistrarea în cursa electorală.

Doi dintre ei sînt candidați ai partidelor politice, iar alți patru, independenți.


Iată care sînt candidații din lista publicată de CECE: Ion Ceban, Ruslan Codreanu, Andrei Donică, Vladimir Arseni, Alexandru Vizir și Veaceslav Plămădeală.

Ion Ceban și Andrei Donică vor candida din partea partidelor politice Partidul Socialiștilor (PSRM) și respectiv, Partidul „Speranța- Nadejda”, iar ceilalți pretendenți vor concura independent.

Nu este clar deocamdată dacă toți cei șase candidați sînt deja înregistrați în cursa electorală, or, candidații independenți, spre exemplu, trebuie să colecteze 12 mii de semnături pentru a fi înregistrați. Vom reveni cu precizări pe parcursul zilei de mîine.

Totodată, CECE a publicat și lista pretendenților la funcțiile de consilieri municipali. Astfel, pînă azi, au fost înregistrați 52 de candidați din partea PSRM, 26 de candidați din partea Partidului „Speranța-Nadejda” și cinci candidați independenți: Oleg Brega, Mihail Bagas, Vladimir Arseni, Anatoli Zalevschi și Alexandru Vizir.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load