X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Primele declarații ale PDM după anunțul lui Tănase

12 mar. 2018,, 10:01   Politică
12591 6

Decizia de a pleca din funcția de ministru al Justiției, Alexandru Tănase a luat-o fără a discuta subiectul cu partidul care l-a promovat la acest post.

Purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, susține că a aflat, atît despre discuția telefonică dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon, reacția ministrului, cît și despre anunțul privind demisia, din presă. Acesta menționează că ministrul Justiției se află într-o deplasare peste hotarele țării și că decizia îi aparține, respectiv, din cîte cunoaște, nu a fost consultată la partid.

„Nu pot să mă expun, nu cunosc. Probabil, este poziția sa personală. Dlui este o persoană care se respectă. Mai bine ca dlui nimeni nu va răspunde la această întrebare”, a declarat purtătorul de cuvînt al PDM pentru ZdG, care a precizat că la ședința săptămînală a partidului subiectul va fi pus în discuție, iar o reacție a PDM va fi expusă în cadrul unui briefing.

Alexandru Tănase a anunțatieri că în următoarele zile va depune cererea de demisie din funcția de ministru al Justiției. Anunțul a fost făcut la două zile după ce în presă a fost publicată o înregistrare audio în care discuta amical cu Veacealav Platon, condamnat ulterior în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?