Prima reacţie a lui Igor Dodon după ce CC l-a stopat din funcţie

Prima reacţie a lui Igor Dodon după ce CC l-a stopat din funcţie

După ce Curtea Constituțională l-a suspendat temporar din funcția de președinte pe Igor Dodon, iar interimatul să fie asigurat de Pavel Filip, Dodon vine cu prima reacție.


Astfel, şeful statului spune că singura opțiune pentru cetățeni este „mobilizarea externă și internă, presiunea și rezistența dură la uzurpatori ...”.


„Pasul disperat de a profita de Curtea Constituțională controlată pentru a ucide în continuare puterea.


Singura cale de ieșire este mobilizarea externă și internă, presiunea și rezistența dură la uzurpatori ...”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.


Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe Igor Dodon din funcția de președinte. Astfel, Pavel Filip a fost numit președinte interimar și obligat să dizolve Parlamentul.


Tot astăzi, Curtea Constituțională a emis o hotărîre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. În acest sens, potrivit hotărîrii, urmează a fi stabilită data alegerilor parlamentare anticipate.


Curtea Constituțională a anunțat vineri seara, 7 iunie, că, reieșind din prevederile constituționale, Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a, trebuia sa încheie formarea Guvernului pănă la data de 7 iunie 2019, inclusiv.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load