COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima reacţie a Guvernului după vînzarea Avia Invest: N-am fost informaţi

Prima reacţie a Guvernului după vînzarea Avia Invest: N-am fost informaţi

Guvernul vine cu anumite precizări importante în legătură cu informațiile recente din presă privind schimbarea acționarului companiei Avia Invest SRL, deținătoarea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău: Nu a existat nicio consultare între Guvern și NR Investments Ltd.

„Prim-ministrul Maia Sandu și Guvernul au fost informați post-factum despre semnarea contractului de procurare a 95% din acțiunile Avia Invest SRL de către NR Investments Ltd. și doar după ce acest lucru a fost anunțat public. Guvernul nu a fost informat sau consultat despre intenția NR Investments Ltd. de a cumpăra Komaksavia Airport Invest Ltd, deținătoare a 95% din Avia Invest SRL, și despre încheierea procesului de cumpărare.

Maia Sandu și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-au comunicat reprezentantului companiei NR Investments Ltd., că contractul de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate, accentuînd că acesta este în prezent examinat la procuratură. Ulterior, subiectul a fost discutat la Consiliul Suprem de Securitate, unde reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai organelor abilitate au confirmat că contractul de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate, astfel blocînd înregistrarea companiei NR Investment Ltd ca nou acționar al Avia Invest SRL”, se arată într-un comunicat al Guvernului.


Guvernul va continua să colaboreze cu instituțiile de drept pentru a rezilia contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Anterior, „NR Investments Ltd” a anunțat că a încheiat ieri tranzacția prin care a cumpărat „Avia Invest”. Autoritățile anunțau anterior că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al firmei, pentru a bloca tranzacția.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load