Președintele RM cere Guvernului să deblocheze activitatea CNAA (DOC.)

Președintele RM cere Guvernului să deblocheze activitatea CNAA (DOC.)

Președintele Republicii Moldova Dodon Igor a adresat un mesaj prim-ministrului Pavel Filip, prin care cere deblocarea activității Consiliului Național de Acreditare și Atestare (CNAA), anunță  Consilierul în domeniul educației, culturii și cercetării – Corneliu Popovici.

Amintim că recent șeful statului a avut o întrvedere cu șeful CNAA, Alexandru Burian, la care a fost informat despre situația dificilă în care se află această importantă instituție, responsabilă pentru certificarea instituțiilor de cercetare-dezvoltare, evaluarea și atestarea cadrelor științifice și științifico-didactice de înaltă calificare. Situația s-a creat ca urmare a expirării la 11 iunie 2017 a mandatului de activitate a comisiilor de atestare și acreditare și nedorinței guvernării actuale de a nominaliza candidaturi pentru noile comisii, conform legislației în vigoare.

Acest blocaj, artificial creat de Guvern, conduce la imposibilitatea procesării a circa 300 de dosare privind conferirea gradelor științifice și științifico-didactice, confirmarea consiliilor științifice de susținere a tezelor de doctor și doctor habilitat, abilitarea persoanelor dotate cu dreptul de conducere de doctorat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load