X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele Republicii Moldova va vizita Uzbekistanul

11 oct. 2019,, 10:50   Politică
2588 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va vizita Uzbekistanul în anul 2020.

La un asemenea acord-a ajuns în cadrul întrevederii sale, înainte de începerea summit-ului CSI de la Ashabad, cu președintele Republicii Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, transmite Noi.md.

În cursul dialogului părțile au menționat necesitatea activizării relațiilor bilaterale la toate nivelurile, ținînd cont de faptul că schimbul de vizite ale șefilor de stat a avut loc cu peste 20 de ani în urmă, iar ultima ședință a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică s-a desfășurat în anul 2002. În acest context, am fost unanimi în opinia privind oportunitatea organizării unei vizite a președintelui Republicii Moldova în Uzbekistan în anul 2020.

De asemenea, oficialii au subliniat importanța dinamizării contactelor la nivel de parlamente ale celor două țări. În acest sens, părțile mizează pe activitatea grupurilor de prietenie parlamentare, din partea Republicii Moldova acest grup fiind condus de Bogdan Țîrdea, deputat al Partidului Socialiștilor.

În continuarea discuției, părțile au reiterat interesul reciproc pentru dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic, inclusiv pe dimensiunea camerelor de comerț și industrie și a cercurilor de afaceri, prin organizarea unor forumuri de business, ținînd cont de faptul că în Uzbekistan activează 14 întreprinderi cu capital moldovenesc. Totodată, ei au indicat asupra existenței unui potențial enorm în domeniul comercial-economic, care nu este valorificat la justa valoare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?