Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Președintele exclude la această etapă varianta demisiei Guvernului Ion Chicu

7 iul. 2020,, 21:10   Politică
2922 1

Președintele Igor Dodon exclude la această etapă varianta demisiei Guvernului Ion Chicu. Șeful statului a declarat la NTV Moldova că o asemenea decizie nu va fi luată sub presiunea sau la inițiativa opoziției.

”Cred că demisia Guvernului poate fi doar în cazul în care se va pune ca scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. La ce etapă și cum, noi vom examina. Nu va fi la presiunea sau inițiativa celor din opoziție. Trebuie să fie o decizie asumată a conducerii de vîrf a țării”, a spus Dodon.

Șeful statului susține că o asemenea decizie trebuie explicată cetățenilor și va urmări doar scopul ca președintele ales în noiembrie să semneze primul decret de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate.

”Trebuie să le spunem oamenilor: noi ne-am isprăvit și ne isprăvim și mai departe, dar pentru a declanșa alegerile anticipate se face pasul acesta. De ce? Pentru că președintele care va fi ales să semneze primul decret de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate. Asta este soluția”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?