COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele a explicat care sînt pericolele, dacă Legea cu privire la ONG-uri va fi aprobată

Președintele a explicat care sînt pericolele, dacă Legea cu privire la ONG-uri va fi aprobată

Dacă Legea cu privire la Organizațiile neguvernamentale va fi aprobată în redacția actuală, securitatea țării va fi pusă în pericol. Asta pentru că documentul permite ONG-urilor să susțină partidele politice, dar și să fie finanțate din exterior.

Despre aceasta a vorbit Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.

“Adică niște băieți de la Harvard își fac un ONG, transferă cîteva milioane, după care acest ONG împreună cu partidul Maiei Sandu sau Năstase, sau oricare alt partid își începe activitatea politică. Adică pe de o parte, formațiunea politică nu are venit oficial. Asta înseamnă mixtiune din exterior în politica din Republica Moldova. Acum oponenții spun că dacă nu vom aproba documentul, nu vom primi finanțare de la UE. Cu așa condiții nu avem nevoie”, a spus Igor Dodon.


Totodată, președintele a menționat că acest document a fost aprobat, în prima lectură, în perioada Guvernului Filip. „De atunci, nici un Guvern, nici cel al Maiei Sandu nu s-a preocupat de această Lege, iar acum toți insistă”. Șeful statului a precizat că dacă documentul va acumula numărul necesar de voturi și va fi aprobat de Parlament, el nu îl va promulga.

„Mai țineți minte că UE spune că ne dă 70-80 de mln, după care am aflat că acești bani se duc la ONG. Atunci în ce ne transformăm, în țară bananieră, unde stau cîteva zeci de ONG, și conduc țara. Iată ce vor să facă prin această Lege”, a explicat șeful statului.

Precizăm că despre pericolele abordate de președintele țării au vorbit și experții Centrului Național Anticorupție, cînd au efectua expertiza proiectului de Lege cu privire la ONG. Experții CNA au recomandat ca documentul să fie modificat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load