X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Președinta Dumei din Tomsk a primit cea mai înaltă distincție a Parlamentului Moldovei

24 aug. 2019,, 17:44   Politică
2607 0

Președinta Dumei Legislative a Regiunii Tomsk din Rusia, Oxana Kozlovskaia, a primit cea mai înaltă distincție a Parlamentului R. Moldova „Medalia Democrației”.

Aceasta i-a fost conferită de către speacherul Legislativului, Zinaida Greceanîi „pentru contribuții meritorii în promovarea, dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-ruse”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament, Zinaida Greceanîi s-a întîlnit azi cu Oxana Kozlovskaia și i-a mulțumit pentru contribuția adusă la reconstrucția memorialului sovietic „Înălțimea Lomachin” din comuna Răscăieți, Ștefan Vodă și pentru participare la evenimentul de inaugurare a memorialului renovat, care a avut loc astăzi.

„Aceasta este istoria pe care trebuie să o păstrăm și lăsăm urmașilor”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președinta Parlamentului a salutat prezența delegației ruse la evenimentele dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, care vor avea loc mîine în diferite localități ale R. Moldova.


Amintim că, șefa Guvernului, Maia Sandu, a criticat faptul că socialiștii au invitat delegații din Federația Rusă la Chișinău, inclusiv pe ministrul rus al Apărării și a cerut explicații de la ambasadorul R. Moldova la Moscova, dar și de la ministrul Apărării Pavel Voicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?