Președinta Dumei din Tomsk a primit cea mai înaltă distincție a Parlamentului Moldovei

Președinta Dumei din Tomsk a primit cea mai înaltă distincție a Parlamentului Moldovei

Președinta Dumei Legislative a Regiunii Tomsk din Rusia, Oxana Kozlovskaia, a primit cea mai înaltă distincție a Parlamentului R. Moldova „Medalia Democrației”.


Aceasta i-a fost conferită de către speacherul Legislativului, Zinaida Greceanîi „pentru contribuții meritorii în promovarea, dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-ruse”.


Potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament, Zinaida Greceanîi s-a întîlnit azi cu Oxana Kozlovskaia și i-a mulțumit pentru contribuția adusă la reconstrucția memorialului sovietic „Înălțimea Lomachin”  din comuna Răscăieți, Ștefan Vodă și pentru participare la evenimentul de inaugurare a memorialului renovat, care a avut loc astăzi.


„Aceasta este istoria pe care trebuie să o păstrăm și lăsăm urmașilor”, a spus Zinaida Greceanîi.


Președinta Parlamentului a salutat prezența delegației ruse la evenimentele dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, care vor avea loc mîine în diferite localități ale R. Moldova.


Amintim că, șefa Guvernului, Maia Sandu, a criticat faptul că socialiștii au invitat delegații din Federația Rusă la Chișinău, inclusiv pe ministrul rus al Apărării și a cerut explicații de la ambasadorul R. Moldova la Moscova, dar și de la ministrul Apărării  Pavel Voicu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load