COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul, despre furtul miliardului: Pînă în noiembrie 2019, ancheta a mers pe piste greșite

Premierul, despre furtul miliardului: Pînă în noiembrie 2019, ancheta a mers pe piste greșite

Premierul Ion Chicu afirmă că frauda din sistemul bancar moldovenesc a fost pregătită din timp, iar autorii furtului miliardului plătesc cu banii furați în 2014 mai mulți deputați pentru ca aceștia să plece din majoritatea parlamentară.

Șeful Guvernului a declarat la un post privat de televiziune că, pînă a veni Alexandr Stoianoglo în funcția de Procuror General investigațiile în dosarul furtului miliardului au fost mimate.

”Autorii furtului miliardului sînt foarte activi acum în Parlament și intuiesc că cu banii furați în 2014 cumpără deputați. Cazul este foarte dificil, dar știu că este progres și sper că, săptămîna viitoare, vor fi și unele acțiuni”, a declarat premierul.

În opinia șefului Guvernului, toate pistele folosite pînă în noiembrie 2019 în dosarul fraudei bancare au fost greșite.


”Cu Kroll și alte investigații au fost piste greșite, au fost transferuri bancare care este foarte ușor de văzut cine a făcut transferul, unde s-au dus banii, cine a dat dispoziții”, a spus Chicu.

Premierul susține că mai întîi s-a pregătit platforma pentru furt, apoi banii au fost furați din cele trei bănci moldovenești.

”Iată aceasta acum descoperă Procuratura. S-a dus pe pistă greșită furtul a aproape 900 de milioane de euro, care s-au dus din țară. Acum aceste personaje, cînd am vrut să aducem 200 de milioane de euro au spus că acești bani nu sînt buni”, a declarat Chicu.

Evoluțiile în dosarul investigației fraudei bancare vor fi discutate joi, 15 mai, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, convocată de președintele Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load