TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pregătiri pentru marcarea aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism

Pregătiri pentru marcarea aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a prezidat astăzi o ședință de lucru a Comitetului organizatoric responsabil de pregătirea și desfășurarea acțiunilor dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism, comunică Noi.md.

În cadrul adunării s-a discutat în detalii planul care include numeroase evenimente ce vor fi organizate în diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv, restaurarea monumentelor, deschiderea muzeelor și a expozițiilor de fotografie, lansări de carte etc.


"Principalele evenimente sînt planificate pentru data de 24 august – cînd marcăm aniversarea a 75-a de la eliberarea Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău. În ziua respectivă, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, instalat în fața sediului Academiei de Științe a Moldovei și restaurat la inițiativa Președintelui țării.

Tot în aceeași zi, va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală, apoi, la inițiativa șefului statului, la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni” vor avea loc mai multe evenimente comemorative.

În seara zilei de 24 august, va fi prezentată premiera filmului documentar „Istoria Moldovei. Operațiunea Iași-Chișinău”, realizat la inițiativa Președintelui Republicii Moldova. Evenimentele festive se vor încheia cu un concert grandios și un spectaculos foc de artificii.

Consider că marcarea aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism este unul din cele mai importante evenimente din acest an. Noi trebuie să cinstim istoria noastră și să comemorăm eroii noștri pentru viitorul Republicii Moldova", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load