Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Precizările MAEIE cu privire la numirea noilor ambasadori

10 oct. 2019,, 16:31   Politică
2834 0

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu unele precizări referitor la anumite speculații apărute în cadrul Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, notează Noi.md.

Conform Legii cu privire la Serviciul Diplomatic dar și cutumei internaționale, ambasadorii sînt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului, se arată în declarația MAEIE.

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sînt înaintate Guvernului de către MAEIE, cu consultarea Comisiei Politică Externă a Parlamentului. Propunerile privind rechemarea din aceste funcţii sînt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Săptămîna trecută, conform legii, MAEIE a trimis o solicitare către Comisia Politică Externă și Integrare Europeană a Parlamentului în vederea obținerii avizului consultativ pentru numirea unor trei noi ambasadori. Discuțiile pe marginea numirii celor trei ambasadori vor avea loc pe 16 octombrie.

„În același timp, pentru a preveni eventualele alte denaturări sau speculații pe tema acestui subiect, precizăm că numele tuturor ambasadorilor cărora li s-a solicitat acordul au fost trimise în format electronic președintelui Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Iurie Reniță”, se mai arată în declarația MAEIE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?