X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Popșoi: Alegerile vor fi un test de rezistență pentru coaliția de guvernare

18 sep. 2019,, 10:40   Politică
2376 0

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, deputat din fracțiunea PAS, blocul ACUM, consideră că următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie vor fi un test de rezistență pentru coaliția de guvernare, pe care cele trei partide antrenate în procesul de guvernare îl vor trece cu brio.

Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Partidul Democrat și-a dorit să fie alegeri anticipate pe 6 septembrie. Știm acea uzurpare de o săptămînă cînd au vrut să dea peste cap voința alegătorilor exprimată pe 24 februarie. Acum s-au gîndit că poate vor cîștiga pe 20 octombrie. Eu zic să-și pună pofta-n cui, să se bucure de stabilitatea politică, de dezvoltarea Republicii Moldova, de parteneriatele externe pe care le construim și încrederea pe care o căpătăm”, a declarat Mihai Popșoi.

Totodată, Mihai Popșoi spune că acordul semnat recent de Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Socialiștilor este pe termen restrîns, dar este un document destul de ambițios. „Toate cele convenite sînt un plan de acțiuni, o agendă pentru Parlament și Guvern pentru o perioadă care depinde de randamentul Parlamentului și Guvernului. Personal, cred că este mai mult decît pentru sesiunea următoare, reieșind strict din multitudinea proiectelor și cît de ambițioase sînt. Sper să reușim într-un an și dacă nu reușim, probabil va dura mai mult”, a notat politicianul.

Deputatul Partidului Socialiștilor Grigore Novac spune că acordul semnat nu este în favoarea vreunui partid politic pe care îl reprezintă, dar este un document care vine să soluționeze problemele cetățenilor. În opinia lui, varianta alegerilor parlamentare anticipate este mai puțin dorită de către populație. „Noi în tot anul avem alegeri. Nu există temei pentru ca să mergem în alegeri anticipate. Decît să pierdem timp într-o campanie electorală, eu cred că noi putem să utilizăm acest timp foarte util în interesul cetățeanului”, a afirmat Grigore Novac.


Deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune despre acordul semnat de PSRM, PPDA și PAS că este „o ipocrizie” din partea actualei guvernări. Potrivit lui, deși guvernanții au promis dezoligarhizarea, nu au făcut decît să înlocuiască unii oameni ai PDM cu alții tot exponenți politici. „A avut loc o substituire a pozițiilor-cheie în stat prin schimbarea exponenților vechi cu persoane expuse public”, a subliniat parlamentarul.

Cele trei fracțiuni parlamentare din coaliția majoritară au semnat „înțelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Președinției și Parlamentului, inclusiv ale fracțiunilor Partidului Socialiștilor, Partidului Acțiune și Solidaritate și ale Partidului Platforma Demnitate și Adevăr”. Documentul a fost semnat în seara zilei de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunțată despre eveniment. Ulterior, documentul a fost semnat de către șeful statului, primul ministru și președintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?