X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Popovici: Președintele va promulga modificările Legii bugetului de stat

15 feb. 2019,, 18:28   Politică
2700 1

Guvernul încearcă acum să diminueze efectele negative ale reformei salarizării, adoptate în mare grabă în luna decembrie și urmărind anumite scopuri electorale, prin modificarea Legii bugetului de stat – una dintre cele șapte documente pentru care executivul și-a asumat răspunderea, a declarat consilierul prezidențial Corneliu Popovici pentru Noi.md.

„Ne bucură faptul că guvernul și-a recunoscut greșelile și a purces la înlăturarea acestor carențe. Sînt sigur că președintele va promulga acele legi cu caracter social, deoarece angajații din sectorul public nu trebuie să sufere din cauza greșelilor și incompetenței guvernanților ”, a explicat consilierul.

Președinția se așteaptă ca în viitorul apropiat să fie făcute și alte modificări la legea salarizării, deoarece există riscul ca universitățile din țară să falimenteze.

„Majoritatea parlamentară a mărit salariile în instituțiile de învățămînt superior pentru cadrele didactice și toată povara financiară a fost pusă pe spatele instituțiilor. În condițiile în care nu vor primi suplimentar bani de la stat, există riscul să falimenteze”, a conchis el.

Corneliu Popovici a făcut o paralelă cu reforma sistemului de pensii, care, de asemenea, după adoptare a necesitat ajustări din mers, întrucît s-a dovedit a fi nefuncțională.


Menționăm că legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a trezit un val de nemulțumiri în rîndul angajaților serviciilor publice.

Deși scopul anunțat a fost de a crea un sistem echitabil de salarizare, în realitate s-au produs mari discrepanțe între salariile persoanelor cu funcții de conducere și ale celor cu funcții de execuție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?