Popovici: Biserica Ortodoxă este pilonul ce contribuie la consolidarea societății

Popovici: Biserica Ortodoxă este pilonul ce contribuie la consolidarea societății

Faptul că cetățenii moldoveni continuă să aibă cea mai mare încredere în Biserică nu este deloc întîmplător, a remarcat în cadrul unei emisiuni consilierul prezidențial în domeniul educației, Corneliu Popovici, citat de Noi.md.


Potrivit lui, Biserica a fost dintotdeauna un factor de menținere a unității popoarelor, iar în Republica Moldova a jucat un rol crucial în consolidarea statalității.


„În societatea noastră contemporană, cînd se destramă familii, cînd copiii rămîn în stradă, Biserica este, așa cum a fost pe parcursul istoriei, pilonul care contribuie la consolidarea societății, la depășirea crizei spirituale pe care o parcurge societatea noastră contemporană. Or, marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova, de foarte mulți ani la rînd, au cea mai mare încredere în Biserica noastră Ortodoxă”, a menționat Popovici la postul public de televiziune.


Consilierul a respins afirmațiile exprimate de către unii analiști politici precum că modernizarea țării ar fi împiedicată de Biserică. „Nu poți vorbi despre faptul că acel pilon spiritual pentru marea majoritate a populației este o piedică în dezvoltare și modernizare”, a adăugat Corneliu Popovici.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load