COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Popovici: Au creat o situație artificială pentru a pleca din guvern

Popovici: Au creat o situație artificială pentru a pleca din guvern

Guvernul precedent din Moldova nu era pregătit pentru a guverna țara și a hotărît să plece, iar actuala echipă competentă, profesională de manageri, a preluat rapid și ușor conducerea, deoarece membrii acesteia au lucrat mereu, au monitorizat situația din țară, au găsit și au propus modalități reale de rezolvare a problemelor în diferite domenii.

Despre acest lucru a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, în cadrul emisiunii de autor a lui Victor Borșevici „Poziția”, transmite Noi.md.

El a menționat că guvernul precedent a avut susținerea completă din partea președintelui și a parlamentului, susținere de peste hoatre, atît din Occident, cît și din Est.


„Ei au avut adevărate pîrghii pentru a indrepta situația spre bine. Dar acel guvern nu era pregătit să conducă țara și acest lucru a dus la paralizia puterii de stat. Timp de aproape cîteva luni, Moldova a fost incontrolabilă din punct de vedere al guvernului. Acest lucru a dus la apariția acelor probleme uriașe care există astăzi în toate domeniile”, a spus Corneliu Popovici.

Î

n opinia sa, probabil liderii precedenți ai guvernului și-au dat seama de neputința lor și au înțeles că trebuie să plece, pentru că de altfel, oamenii ar fi pur și simplu demolat guvernul precedent.

”Și ei au plecat. Au căutat mult timp un motiv potrivit pentru a pleca, în înțelegerea loc, frumos. Și după cum toată lumea înțelege, ei au creat o situație artificială pentru a „ieși” din guvern. Noi eram pregătiți pentru o astfel de situație, pentru că înțelegeam că trebuie de făcut tot posibilul pentru a salva situația din Moldova. Și deja de aproape 3 ani în președinție, datorită președintelui Igor Dodon, a fost creată o echipă de conducere profesională destul de competentă. Noi monitorizam situația, propuneam deciziile noastre în domeniul economiei, politicii sociale, diferite practici care nu au fost luate în considerare de guvernul anterior. De aceea, echipa noastră formată a luat foarte rapid și ușor controlul”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit acestuia, nimeni nu se aștepta ca guvernul precedent să plece atît de repede.

„Dar probabil că ei și-au dat seama că a venit timpul să plece. În caz contrar, ei ar fi fost pur și simplu măturați de oameni și ei au plecat, provocînd o criză. Ce puteam noi face? Nu am avut nimic de făcut. Poate că ai s-au gîndit că vor fi rugați să rămînă. Dar pentru ce să rămînă? Pentru a distruge Moldova complet? Pentru a paraliza complet guvernul? Trebuia de luat repede niște decizii clare și pragmatice, și aceste decizii au fost luate", a subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

„Noi simțim încredere. Conștientizăm problemele cu care se confruntă Moldova. Și simțim o responsabilitate uriașă pentru ceea ce trebuie să facem. Trebuie să justificăm încrederea, inclusiv a partenerilor externi, care doresc ca Moldova să fie un stat stabil, normal, o țară cu un guvernan funcțional”, a menționat Corneliu Popovici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load