COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Popescu, despre reglementarea conflictului transnistrean: „Nu ne dorim federalizarea țării”

Popescu, despre reglementarea conflictului transnistrean: „Nu ne dorim federalizarea țării”

Republica Moldova categoric nu dorește să revină la discuțiile privind federalizarea țării, drept soluție a reglementării conflictului transnistrean.

Despre aceasta a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu putem să revenim la principiile de reglementare a conflictului transnistrean care au fost discutate acum 15 ani în perioada diplomației, inclusiv a domnului Kozak și a autorităților Republicii Moldova de atunci”, a spus Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu a oferit și detalii despre întrevederea pe care a avut-o la Moscova cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Serghei Lavrov a reiterat de cîteva ori sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Atît Republica Moldova, cît și Federația Rusă vor continua discuțiile referitoare la procesul de reglementare transnistreană în cadrul formatului 5+2. În următoarele săptămîni va avea loc o reuniune în acest format în cadrul căreia se va discuta despre reglementarea conflictului transnistrean”, a punctat ministrul.


Ieri, ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În cadrul întîlnirii oficialii au discutat, de asemenea, despre conflictul transnistrean, în special scoaterea munițiilor de pe teritoriul regiunii transnistrene.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load