Popescu: Blocul ACUM nu are o platformă anti-Rusia și nici PSRM nu este anti-european

Popescu: Blocul ACUM nu are o platformă anti-Rusia și nici PSRM nu este anti-european

Noua coaliție guvernamentală este mai unită în dorința de a impulsiona creșterea economică și a combate corupția, decît ar fi divizată de viziunile de politică externă.


Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă, marți, la Washington, de noul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicolae Popescu.


„Ceea ce unește partidele este dorința de a crea condiții mai bune pentru dezvoltarea economică în Moldova și acest lucru este mai important pentru populația Republicii Moldova, decît etichetele geopolitice aplicate acestui sau altui partid”, a spus Nicu Popescu.


Noul ministru de externe a diminuat divergențele geopolitice între partidele de la guvernare, spunînd că Blocul ACUM nu are o platformă anti-Rusia și nici Partidul Socialiștilor nu este anti-european. Potrivit lui, relațiile Moldovei cu Vestul și cu Rusia vor fi dictate în mare parte de legăturile economice. El a menționat că, în prezent, cca 60% din volumul comercial al R.Moldova revine țărilor UE și numai 10% Rusiei.


Ministrul de externe și-a exprimat speranța că Moldova – una din cele mai sărace țări europene – va deveni mai atractivă pentru investitori străini, dar a notat că noul guvern trebuie mai întîi să combată corupția și să îmbunătățească mediul de afaceri. „Am moștenit un sistem judiciar destul de corupt, care împiedică investitorii să se simtă confortabil”, a mai spus Nicu Popescu, în interviul pentru Europa Liberă, în timpul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load