Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Politolog, despre suspendarea creditului rusesc: Este o mică răzbunare a lui Plahotniuc

24 apr. 2020,, 11:45   Politică
5140 9

Politologul Dionis Cenușa este de părerea că deciziile de joi, 23 aprilie, a Curții Constituționale, demonstrează că aceasta nu este controlată de președintele Igor Dodon.

Într-o postare pe Facebook, analistul spune că mai degrabă, decizia cu privire la suspendarea creditului rusesc este o răzbunare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

“Ceva timp in urma spuneam ca nu cred în conspirațiile legate de controlul asupra Curții Constituționale de echipa politica a lui Dodon. La început Curtea a suspendat legea adoptata prin asumare de răspundere de către Ion Chicu. După care tot Curtea a declarat legea neconstituțională.

Acum, judecători Curții îl demit pe Vladimir Turcan si numesc al președinte al Curții. Următorul pas a fost blocarea creditului rusesc.

Cam niciuna din aceste acțiuni nu se leagă cu teoria conspirativă precum că Curtea aparține cuiva anume.


Apropo, creditul rusesc a fost blocat la sesizarea grupului Pro-Moldova, unde conduce (pardon) finul lui Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu.

Este o mică răzbunare a lui Plahotniuc împotriva lui Dodon si a Rusiei. Dar vedem daca este reușită sau nu”, a scris Cenușă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?