Politicienii care le inspiră moldovenilor cea mai mare încredere

Politicienii care le inspiră moldovenilor cea mai mare încredere

Președintele Igor Dodon este în continuare politicianul care se bucură de cea mai mare încredere în rîndurile cetățenilor, arată cel mai recent sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, notează NOI.md.


La întrebarea deschisă „Care este personalitatea politică în care aveți cea mai multă încredere?” - 25% dintre respondenți l-au nominalizat pe Igor Dodon. El este urmat în top de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu 9,1% . Premierul Pavel Filip s-a clasat pe locul III cu o rată de încredere de 2,1%. Un rating mai mic de 2 la sută au următorii politicieni: Vlad Plahotniuc, Vladimir Voronin, Zinaida Greceanîi, Andrei Năstase, Renato Usatîi, Andrian Candu, Ilan Șor.


De menționat însă că marea majoritatea a respondenților, aproape 53 la sută, au declarat fie că nu au încredere în nimeni, fie au refuzat să răspundă.


La întrebarea închisă cu privire la nivelul de încredere în politicieni, preferințele s-au împărțit în felul următor: Igor Dodon - 51%;  Maia Sandu – 29%, Pavel Filip – 22%, Voronin – 19%, Plahotniuc – 18%; Greaceanîi – 17%, Năstase – 15%.


Cercetarea a fost realizată în ianuarie curent, pe un eșantion de 1783 de persoane din 91 de localități ale țării. Marja de eroare este de +/- 2,4%.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load