Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Petiție la CEC împotriva lui Valeriu Munteanu: „Acțiunile sale contravin Constituției”

11 oct. 2019,, 13:20   Politică
3753 6

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și Mișcarea Națională „VOIEVOD” au înaintat un demers Comisiei Electorale Centrale prin care denunță acțiunile anticonstituționale ale lui Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar.

Cele două ONG-uri au solicitat instituției să examineze legalitatea acțiunilor lui Munteanu în această campanie electorală.

„Valeriu Munteanu amplasează panouri electorale în care se conține harta României din perioada 1918-1940, în contextul în care acesta candidează pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău. Reieșind din acest fapt, considerăm că domnul Munteanu comite o faptă politică gravă, prin care înaintează anumite pretenții teritoriale față de România, Serbia, Bulgaria și Ungaria, dezvoltînd un potențial conflict diplomatic cu aceste țări”, se arată în demers.

Organizațiile semnatare atenționează că pe panourile electorale ale lui Munteanu lipsește regiunea transnistreană din componența teritorială a Moldovei, ceea indirect propagă separatismul teritorial.

„Considerăm că acțiunile dlui Munteanu contravin Constituției Republicii Moldova, art. 1 și art. 32. Iar latura politică a acestor acțiuni este și mai gravă, încît candidatul menționat aberează cu populism și nu oferă soluții problemelor Chișinăului. Noi considerăm că politica nocivă dusă de acum de politicieni precum Munteanu trebuie să ia sfîrșit. „Uniri”, „Tancuri”, „Armate” , „Integrări” – sunt aberații care doar bulversează cetățenii și îi îndepărtează de percepția problemelor reale din țară și municipiu”, se mai arată în petiție.


Demersul a fost semnat de liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, și cel al Mișcării Naționale „VOIEVOD”, Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?