X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PLDM, PSRM, PCRM și PL fac front comun în problema hidrocentralei de pe Nistru

15 feb. 2018,, 11:20   Politică
7253 3

Partidele de opoziție au cerut astăzi desfășurarea audierilor parlamentare în problema construcției pe rîul Nistru a hidrocentralei de la Dnestrovsk, informează Noi.md.

Solicitarea a fost enunțată de PLDM și susținută de celelalte formațiuni de opoziție – PSRM, PCRM și PL. Potrivit deputaților, au parvenit mai multe semnale de alarmă de la organizațiile nonguvernamentale cu privire la consecințele nefaste pe care le va avea acest proiect asupra bazinului rîului Nistru.

„Vrem să știm care este mersul negocierilor dintre Chișinău și Kiev în realizarea obiectivului de conservare a rîului. Sînt multe interpelări din partea ONG-urilor, noi nu putem să le verificăm. Sînt și organizații din Odessa preocupate de calitatea apei, la fel ca și noi”, a menționat deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc.

Îngrijorările cu privire la construcția hidrocentralei de la Dnestrovsk au fost împărtășite și de parlamentarii socialiști, care au insistat în repetate rînduri ca Guvernul să clarifice această problemă.

„Guvernul și Parlamentul, în dorința geopolitică de a păstra relații bune cu Kievul, nu insistă nicidecum ca această problemă să fie pusă în discuție. Nistrul va dispărea, Moldova se poate transforma într-un deșert ca urmare a construcției acestei hidrocentrale”, a comentat Vlad Batrîncea.


În opinia liberalilor, problema nu este doar una de ordin ecologic, dar ține și de securitatea națională. „E o problemă ce trebuie discutată, iar Guvernul e obligat să vină cu informații în plenul Parlamentului, pentru ca să putem adopta o poziție”, a declarat deputatul PL Roman Boțan.

„Anul trecut, Parlamentul a adoptat o declarație în apărarea rîului Nistru și împotriva construcției hidrocentralei, trebuie să revenim la această chestiune”, a adăugat deputata comunistă Elena Bodnarenco.

Propunerea de organizare a audierilor parlamentare la acest subiect nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?