Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

PLDM, către PAS: Poziția este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică

20 aug. 2020,, 13:53   Politică
5882 3

PLDM a luat act de faptul că PAS a respins invitația la dialog în vederea creării unui bloc electoral, un dialog extrem de necesar și încurajat de partenerii din Partidul Popular European, a transmis formațiunea liberal-democrată prin intermediul unui comunicat de presă.

Răspunsul PAS la invitația PLDM de a face bloc electoral comun pentru următoarele alegeri prezidențiale și parlamentare

”Totodată, apreciem drept politic corectă poziția Platformei DA față de propunerea noastră, propunere discutată pe larg în interiorul PLDM și adoptată de Biroul Permanent Central, cu participarea tuturor președinților de organizații teritoriale”, menționează formațiunea.

PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale.

”Experiența arată că, atunci cînd există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernămînt și responsabilitate, așa cum s-a întîmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, cînd candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, mai este indicat în comunicatul de presă.


”PLDM consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămîne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”, menționează partidul condus de Vlad Filat.

PLDM anunță va acționa în continuare în conformitate cu deciziile forurilor sale de conducere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?