Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Platon spune cine se folosea cel mai des de avioanele lui Ilan Șor

31 iul. 2019,, 10:10   Politică
3755 2

Veaceslav Platon a oferit un interviu exclusiv în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari. Acesta a povestit despre cadourile prin care Ilan Șor încerca să obțină încrederea din partea conducerii țării din acea perioadă.

În acest context, Veaceslav Platon a menționat despre geamantanul de 20 de mii de euro pe care i l-a făcut Ilan Șor, despre maybach-ul pe care l-a primit Vlad Plohotniuc și zborurile private cu avioanele lui Șor. „Pe atunci toți zburau cu avioanele lui Șor. Cînd zic toți, menționez întreaga conducere. Tot aparatul de stat se folosea gratuit de serviciile zborurilor private oferite de Șor. Aceasta s-a întîmplat în perioada anilor 2010-2011.

Prea tîrziu, cei de la conducere au înțeles că toate cadourile și zborurile erau, de fapt, condiționate. Totul era din contul BEM, Șor le povestea despre resurse financiare moștenite, dar totul era fake. Pentru a obține favoruri din partea politicienilor, Șor umbla prin tot Chișinăul și lua credite. De serviciile lui s-au folosit inclusiv Plahotniuc, Voronin, Leancă, Filat”, spune Platon.

Amintim că, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie, 2017, la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie, 2016, la Kiev, în aceeași zi în care autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare internațională, fiind învinuit în dosarul privind fraudarea Băncii de Economii, de unde ar fi primit credite neperformante în sumă de aproximativ 800 milioane de lei. Pe 29 august, 2016, Platon a fost extrădat în Republica Moldova. Procurorul pe acest caz a cerut pentru Platon o pedeapsă cumulativă de 23 de ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?