Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Platon, optimist: „Cred că voi ieși din închisoare foarte curînd”

1 aug. 2019,, 09:20   Politică
3330 2

Veaceslav Platon, omul de afaceri care a fost condamnat la condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare, consideră că va ieși din închisoare „foarte curînd”.

„Pe mine mă asociază cu ceva ce nu a existat de facto. Eu am dovezi”, a declarat Platon în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, care a fost realizată în penitenciar.

Fostul deputat spune că împrumuturile bancare despre care Ilan Șor spune, în mărturiile sale, că le-a acordat lui Platon erau, de fapt, bani pentru cumpărarea unor acțiuni și bunuri pe care fostul deputat i le-a vîndut primarului de Orhei.

Totodată, omul de afaceri spune că nu a văzut niciun martor în instanța de judecată atît timp cît a durat procesul. Platon spune că a fost înlăturat de la proces și martorii erau audiați în lipsa lui. În plus, nu a fost audiat niciun martor din partea apărării.

Potrivit lui dosarele lui pot fi revizuite pentru că, procedural, există noi circumstanțe care oferă posibilitatea să fie solicitată reexaminarea cauzelor de către același procuror. Totodată, fostul deputat consideră că niciun judecător actualmente nu îl va judeca după materialele pe care le numește „dovezi” care ar demonstra că nu este vinovat.


Veaceslav Platon susține că judecătorii care au pronunțat sentința pe dosarele lui au avut doar doar variante: fie îl condamnă pe el, fie vor fi întemnițați. „A existat o foarte dură presiune asupra lor. Pe ei îi „distrugeau”. Ei singuri își cereau scuze, se plîngeau că nu au alternativă”, a menționat deținutul.

Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare cu executare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. La începutul acestei luni, avocații săi s-au adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Ei susțin că lui Platon i-au fost încălcate drepturile atunci cînd l-au extrădat, judecat și l-au încarcerat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?