Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platon i-a expediat Maiei Sandu cîteva înregistrări video: Detalii

2 iun. 2020,, 16:04   Politică
8251 14

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că omul de afaceri Veaceslav Platon i-a expediat mai multe materiale ca să demonstreze că nu este vinovat în dosarul furtului miliardului, în perioada când ocupa funcția de premier.

Maia Sandu nu a oferit detalii despre ce conțineau acestea, dar spune că nici nu le-a examinat și că le-a expediat către Procuratura Generală, scrie agora.md.

"Veaceslav Platon ne-a trimis și nouă materiale ca să ne convingem de faptul ca el nu a fost implicat în furtul miliardului, nu am de ce să analizez aceste materiale, noi le-am expediat la procuratură, să le examineze procuratura. Din câte înțeleg eu, acolo sunt mai multe dosare și cel mai ciudat mi se pare să aud de la oameni care, de-a lungul anilor, au subminat instituție publică cu instituție publică, controlând judecători, controlând procurori, uneori controlând deputați și așa mai departe, să-i aud acum pe acești oameni vorbind despre faptul că statul a fost distrus", a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu oferit pentru Agora.

Totodată, Procurorul General a anunțat că Platon nu are vreo legătură cu furtul miliardului, iar dosarul acestuia a fost falsificat în totalitate. După această declarație, în spațiul public au fost făcute scurgeri de secvențe video de audierile lui Platon. Din imagini se vede că la audieri era prezent și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care l-a salutat pe Platon, apoi i-a spus "să fie sincer în depoziții", dacă dorește cu adevărat ca ancheta să se deruleze corect. Ulterior, în alte secvențe, Platon descria diferite scheme, cu implicarea unor instituții bancare.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate spune că scurgerile de imagini de la audierile omului de afaceri Veaceslav Platon nu mai surprind pe nimeni, întrucât "în toate instituțiile publice sunt oameni care lucrează pentru diferiți stăpâni și nu pentru stat".

Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 an, fiind învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?