X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platon: ”Candu este implicat în furtul miliardului”

4 mar. 2020,, 12:01   Politică
12573 3

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare pentru frauda de la Banca de Economii, a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune Jurnal TV, că Andrian Candu este implicat în furtul miliardului și atacurile raider din 2011.

"Tot PDM-ul, la fel ca toată populația acestei țări, se temea de Plahotniuc. Este clar că acolo există oameni care se scuipau, dar se temeau", a spus Platon, transmite NOI.md cu referire la point.md.

Potrivit lui, mai există și oameni loiali lui Plahotniuc - "această gașcă care a ieșit acum" din PDM.

"Aceștia nu sînt deputați, este o formațiune banditească. Sînt fragmente ale comunității criminale. Toți acolo sînt în mare parte criminali, de care pur și simplu încă nu s-au apucat", a spus omul de afaceri.

Platon a atras atenția la Andrian Candu și a amintit de atacurile raider din 2011 și furtul miliardului.


"El este peste tot. Candu este vînzătorul acțiunilor furate de la Țopi, el este complice la atacurile raider. Semnăturile sale sînt peste tot (arată documente).

Luați-l, iată-l! Ce vă mai trebuie? El a fost complice la atacurile raider, el a fost implicat în spălarea de fonduri furate! El a realizat toate aceste interacțiuni, el a fost arhitectul. El a introdus în Hotărîrea Guvernului un punct conform căruia decontările cu băncile aveau loc fără o comisie. Banii au fost pur și simplu aruncați, iar acolo sînt sume uriașe. Acolo de la Banca Națională se retrăgeau într-o singură dată cîte 200-250 milioane de dolari. El este arhitectul tuturor acestor lucruri", a declarat Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?