COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon a oferit procurorilor detalii privind schemele lui Plahotniuc

Platon a oferit procurorilor detalii privind schemele lui Plahotniuc

Omul de afaceri Veaceslav Platon spune că a fost audiat de două ori, a cîte cinci ore, în dosarul nou al lui Vladimir Plahotniuc legat de frauda bancară.

„M-a interogat procurorul general, un adjunct de-al său, trei procurori de la Procuratura Anticorupție și doi reprezentanți de la CNA. Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului. La final le-am zis: eu am depus mărturiile, procurorii au confirmat că așa e, cînd voi fi eliberat? Mi-au zis că informațiile trebuie verificate. Era finele lunii ianuarie…”, a declarat Platon la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Omul de afaceri mai zice că procurorii i-au spus că nu va fi eliberat, pînă nu vor fi găsiți adevărații vinovați de frauda bancară și vor fi acumulate dovezi privind vinovăția lor.


Amintim că procuroriii PCCOCS au cerut mandat de arestare pe numele fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc. Acesta este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară.

Anterior, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load