Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Plahotniuc vrea să fugă din SUA

14 ian. 2020,, 15:35   Politică
5131 1

Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, urmează să-și facă bagajele pentru a părăsi teritoriul SUA în următoarele zile, chiar dacă avocații săi au contestat decizia prin care autoritățile americane l-au declarat indezirabil.

Poziția Departamentului de Stat al SUA, Plahotniuc și familia sa a fost coordonată și cu alte state, iar fostul politician poate ajunge în Moldova sau România, a declarat astăzi președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pe Facebook, dintr-o locație caldă, înconjurat de palmieri, transmite NOI.md cu referire la ziarulnational.md.

Potrivit lui Usatîi, politicienii de la Chișinău nu ar avea niciun merit pentru decizia autorităților SUA. „Față de el au apărut mai multe întrebări. A solicitat azil în SUA, însă cererea i-a fost refuzată. Pot să vă mai spun că acum el nu poate cere azil în Anglia sau alte state. Plahotniuc are la ora actuală două pașapoarte bune: unul al R. Moldova și altul al României. Avocații săi au contestat decizia autorităților americane, însă Plahotniuc trebuie să părăsească teritoriul SUA zilele acestea. Nu are unde să plece decît în R. Moldova sau România. Ei îl sfătuiesc pe Plahotniuc să revină în R. Moldova, unde va fi reținut imediat și plasat în Penitenciarul 13. Noi, politicienii din R. Moldova, trebuie să-i asigurăm securitatea lui Plahotniuc, pentru ca el să poată întoarce banii furați”, a precizat Usatîi.

De asemenea, Usatîi spune că știe informații despre „cel puțin 100 de milioane de dolari”, care ar fi pe conturile unui cetățean român. „Este un cetățean român, anunțat în căutare de autoritățile din România, pe numele căruia Plahotniuc a deschis mai multe conturi în Dubai. E vorba de 100 de milioane de dolari în valută diferită. Păi acest cetățean român, căruia îi vom spune cetățeanul X, nu-i mai răspunde la telefoane lui Plahotniuc de la mijlocul verii trecute. Plahotniuc i-a făcut pașaport moldovenesc acestui cetățean. Păi Plahotniuc ar trebui să informeze Procuratura despre acești bani și va primi o pedeapsă mai blîndă. I-a încredințat acestui cetățean X 100 de milioane de dolari, iar acesta l-a trădat. Despre toate acestea vreau să-l informez pe procurorul general Alexandr Stoianoglo”, a adăugat primarul de Bălți.

Sursa citată a subliniat că are și alte materiale importante, care îl va face pe Stoianoglo „renumit pe toată planeta”.


„Eu voi pregăti toate documentele pe care le am și ele sînt foarte multe. Știu unde păstrează Plahotniuc o parte din banii săi, știu cum se ocupa de spălarea banilor unor companii implicate în terorismul internațional și în fabricarea armelor nucleare… Alexandru Stoianoglo, cînd va colabora cu instituțiile similare din alte state, se va convinge de veridicitatea documentelor prezentate de mine. E vorba de tranzacții, contracte… tot pachetul. Alexandru Stoianoglo va deveni cunoscut nu doar în R. Moldova, dar pe toată planeta”, a punctat Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?