X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plahotniuc vorbește despre dosarul penal în care este vizat

23 ian. 2018,, 16:20   Politică
6683 12

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, susține că dosarul penal intentat în Federația Rusă pe numele său este o continuare a presiunilor care au loc mai bine de un an asupra sa și a colegilor din Guvern, notează NOI.md.

Plahotniuc a declarat în cadrul unui interviu pentru deschide.md că presiunile mari au început în momentul în care autorităţile au început să vorbească despre Landromat, despre spălarea celor 22 de miliarde printr-o bancă din Moldova, bani proveniţi din Rusia.

„În momentul în care s-au făcut anumite acţiuni concrete în ceea ce priveşte persoanele implicate în acest caz şi în momentul în care acest subiect a căpătat notorietate internaţională, au început şi presiunile. Anumite persoane din Federaţia Rusă, direct interesate de acest caz, au încercat să determine guvernarea din Moldova să intervină pentru blocarea acestei anchete. Au fost, de asemenea, presiuni foarte directe asupra unor deputaţi în momentul în care se votau acele legi privind securizarea sistemului bancar, pentru că asta a însemnat inclusiv blocarea activităţii unor grupări din Federaţia Rusă care utilizau sistemul nostru bancar în scopuri ilicite. Presiunile s-au intensificat şi după ce a fost pusă în discuţie legea antipropagandă, precum şi alte iniţiative”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit politicianului, în decursul unui an, organele de drept din Rusia au înaintat 20 de cereri Interpolului pe numele său, dar și pe numele unor colegi din Guvern și Parlament. Totodată, liderul PDM a dezmințit informația că autoritățile de la București ar fi intentat un alt dosar penal pe numele său. El a menționat că denunțul depus de Veaceslav Platon a fost bazat pe minciuni.

„Autorităţile de la Bucureşti au spus foarte clar că nu există un dosar pe numele meu. Am primit şi eu oficial acest răspuns. Dar dacă Platon vă făcea dvs. acel denunţ, era acelaşi lucru ca şi în cazul meu, se făcea o verificare a faptelor expuse, deoarece este o obligaţie legală. Dacă se constată că faptele semnalate sînt reale şi sînt de competenţa autorităţilor române, se merge mai departe, dacă nu, se închide subiectul. Dincolo de faptul că e un denunţ bazat pe mincuni, el, cu siguranţă, nu are nicio legătură cu România şi avocaţii denunţătorului ştiu bine că nu va avea nicio finalitate acest dosar”, a explicat politicianul pentru sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?