TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Plahotniuc și familia sa nu mai au dreptul să se afle pe teritoriul SUA

Plahotniuc și familia sa nu mai au dreptul să se afle pe teritoriul SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) nu-i vor mai prelungi viza de călătorie fostului deputat Vlad Plahotniuc, ex-președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții Departamentului de Stat al SUA. Interdicția se răsfrînge și asupra membrilor familiei lui Plahotniuc.

Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, motivul interdicției este legat de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.


„Astăzi îl desemnez peVladimir Plahotniuc pentru implicare în acte semnificative de corupție. În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupție, care au subminat statul de drept și au compromis grav independența instituțiilor democratice în Moldova. SUA e alături de R. Moldova în lupta ei contra corupției”, este declarația secretarului american de stat Pompeo, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Pe lîngă Vlad Plahotniuc, inderdicție de a obține vize de intrare pe teritoriul Statelor Unite au și membrii familiei lui: Oxana Childescu, soția lui Vlad Plahotniuc, și cei doi copii – Timofei Plahotniuc și fiul minor al acestuia.

„Decizia de astăzi trimite un semnal ferm că Statele Unite nu tolerează corupția și se solidarizează cu poporul Republicii Moldova în lupta contra acesteia. Departamentul de Stat va continua să folosească aceste mecanisme pentru a promova responsabilizarea actorilor corupți atît în această regiune cît și pe plan global”, se mai menționează în comunicatul emis de Departamentul de Stat al SUA.

Interdicția s-ar răsfrînge asupra ambelor identități ale fostului lider democrat – Vladimir Plahotniuc și Vladislav Novak.

De menționat că, din 3 decembrie 2019, Vlad Plahotniuc are acces interzis pe teritoriul Elveției și al principatului Liechtenstein pe un termen de 10 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load