X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc: Cei din ACUM vor fi direct responsabili dacă se ajunge la anticipate

5 mar. 2019,, 18:10   Politică
5989 10

„Cei care fac presiuni publice asupra liderilor Blocului ACUM fac o greșeală, ei mai tare se vor bloca. Cred că înțeleg și singuri că vor fi direct responsabili dacă se ajunge la alegeri anticipate și dacă țara intră în criză.”

Declarația îi aparține președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută într-un interviu pentru deschide.md.

În același timp, șeful democraților spune că, pentru formațiunea sa, alegerile anticipate nu ar fi o problemă, dimpotrivă, ar reuși să obțină un scor mult mai bun.

„Pentru Partidul Democrat, alegerile anticipate nu ar fi o problemă din punct de vedere politic, ar fi o nouă provocare din care am ieși cu un scor mai bun, pentru că noi știm să învățăm din lucrurile care nu au mers poate bine în unele locuri și să ne perfecționăm. Alegerile anticipate ar putea fi însă o problemă serioasă pentru țară și pentru cetățeni, asta înseamnă intrarea într-o criză complicată, cu posibile efecte foarte grave pe zona economică și socială. Cine încearcă să declanșeze anticipatele trebuie să se pregătească să răspundă nu doar pentru această decizie politică, dar să răspundă în fața cetățenilor și pentru efectele sociale negative care ar urma”, a declarat Plahotniuc.

Referindu-se la refuzul enunțat public de mai mulți reprezentanți ai Blocului ACUM de a merge la negocieri cu democrații, Vlad Plahotniuc a ținut să menționeze că mulți dintre candidații ACUM au fost anterior în alianță cu PDM.


„Mulți dintre cei care au fost aleși pe lista ACUM sau în circumscripții au fost în trecut în alianță cu PDM, au fost numiți în funcții cu votul PDM, au participat la negocieri pentru formarea alianțelor cu PDM și alte partide. Și atunci nu aveau nici o problemă să facă alianță cu noi.

Întrebat de o eventuală alianță cu PSRM, liderul PDM a declarat că în prezent nu negociază cu nimeni și că va decide doar după validarea mandatelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?