Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc anunță măsuri contra unui ”fenomen alarmant”

13 feb. 2018,, 12:09   Politică
7288 16

Mai multe probleme semnalate de cetățeni în teritoriu au fost examinate la ședința săptămînală a PD, a anunțat astăzi liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, citat de Noi.md.

Democrații au audiat un raport în acest sens elaborat în baza studiilor sociologice, dar și a petițiilor parvenite de la cetățeni. Una dintre problemele relevate este lipsa de transparență în aplicarea dobînzii de către băncile comerciale la contractarea unui credit. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, acest fenomen devine deja alarmant, iată de ce e necesară modificarea legislației.

„Oamenii se plîng că, în momentul cînd vin și contractează creditul, se trezesc că plătesc dobînzi mult mai mari. Nici în contractul de credit nu se observă această manipulare, întrucît dobînda reală este scrisă intenționat neobservat. Cetățenii au dreptul să fie informați corect. Experții noștri urmează să vină cu o inițiativă de modificare a legislației”, a declarat Plahotniuc.

În cadrul ședinței de astăzi, democrații au discutat și despre programul de stat Prima Casă, care va deveni funcțional în luna martie. Ei au convenit să inițieze o campanie amplă de informare a cetățenilor cu privire la condițiile în care își pot procura o locuință, la preț redus.

„Le-am cerut colegilor să facă o analiză amplă a modului în care am putea veni cu facilități suplimentare pentru funcționarii publici, pentru a-i determina să rămînă să activeze. De asemenea, vrem să atragem tinerii prin achitarea unei părți importante din suma creditului pentru achiziționarea locuinței”, a explicat Plahotniuc.


O altă problemă abordată ține de siguranța în traficul rutier. Conducerea PD a cerut Executivului să facă o radiografiere a zonelor în care se produc cele mai multe accidente rutiere și să identifice neregulile de pe aceste porțiuni de drum.

Democrații au mai discutat și despre statisticile îngrijorătoare cu privire la cazurile de intoxicare cu monoxid de carbon. „Am cerut să fie instalate gratuit detectoare în locuințele familiilor nevoiașe care să alerteze persoanele în momentul apariției unor astfel de probleme. Vor fi lansate campanii de conștientizare”, a adăugat liderul PD.

Membrii formațiunii au mai abordat problema violenței domestice, cea a siguranței alimentelor, precum și cea care ține de integritatea funcționarilor publici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?