PL propune denunțarea Acordului cu CSI

PL propune denunțarea Acordului cu CSI

Deputații liberali au înaintat un proiect de hotărîre privind denunțarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente (CSI), informează Noi.md.


Ei au argumentat necesitatea ieșirii Republicii Moldova din componența CSI prin faptul că una dintre părțile semnatare ale acordului a încălcat principiile care au stat la baza constituirii organizației regionale.


„Avînd în vedere că principiile care au stat la baza constituirii Comunității Statelor Independente și anume: recunoașterea reciprocă și respectarea suveranității naționale a statelor membre, egalitatea în drepturi și neamestecul în treburile interne, renunțarea la aplicarea forței, alte principii unanim recunoscute ale dreptului internațional, au fost încălcate de către una din părțile semnatare, precum și, ținînd cont de aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova, Parlamentul adoptă prezenta hotărîre”, se argumentează în proiectul liberalilor.


În opinia deputaților PL, acordul cu CSI nu a favorizat în niciun fel Republica Moldova, toate „deciziile fiind luate exclusiv reieșind din interesele Federației Ruse”.


Liberalii au propus ca relațiile economice reciproc avantajoase cu statele membre CSI să fie promovate prin semnarea unor tratate bilaterale.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load