COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pînzari le trimite polițiștilor mesaje private?

Pînzari le trimite polițiștilor mesaje private?

După ce Maia Sandu a întrunit astăzi în ședință Cabinetul de miniștri și noul conducător al Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Năstase a cerut demisia șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, polițiștii ar fi primit mesaje de la acesta, prin care au fost îndemnați să i se subordoneze în continuare, fiindcă noul Guvern este nelegitim.

Un polițist care a primit un astfel de mesaj a trimis textul redacției TV8.

„Salutare, colegi! Vin cu claritate în situația creată. Nu este legitim așa numitul Guvern, conform hotărîrii Curții Constituționale și mai ilegală și aiurea este așa numita HG de azi, cu privire la destituirea șefului IGP (toți sînteți juriști, găsiți acolo 10 motive de ilegalitate). Prin urmare, conlucrăm, ne subordonăm, asigurăm liniștea și siguranța în țară. Odată și odată eu voi pleca din această funcție, dar asta trebuie să fie în strictă conformitate cu norma legală. Succese tuturor!”, ar fi scris Pînzari.


Tot astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a plasat un anunț prin care spune că instituțiile subordonate activează în continuare conform atribuțiilor, asigurînd ordinea și liniștea publică în strictă conformitate culegea.

„Ministerul Afacerilor Interne și angajații săi sînt în serviciul cetățeanului și al statului și nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor. Pentru noi Constituția rămîne legea supremă”, spune MAI.

„Recomandăm tuturor celor care încearcă în aceste zile să implice imaginea instituției noastre și a conducătorilor în jocuri politice: să nu provoace angajații care sînt antrenați în asigurarea ordinii publice, să nu vehiculeze cu informații neveridice în care sîntem vizați, să manifeste respect pentru oamenii care poartă uniformă și să nu se implice în acțiuni ilegale pentru care pot fi trași la răspundere”, și-a încheiat instituția mesajul.

Amintim că astăzi, noul Cabinet de miniștri l-a demis pe șeful IGP, Alexandru Pînzari, iar în locul acestuia a fost numit Gheorghe Balan, fost judecător cunoscut opiniei publice pentru criticile aduse sistemului judecătoresc din R. Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load