X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petic cere ridicarea imunității parlamentare a lui Jizdan

10 aug. 2019,, 13:00   Politică
3970 4

Gheorghe Petic, activistul Partidului Platforma DA, cere ridicarea imunității de parlamentar a deputatului democrat Alexandru Jizdan.

Acesta afirmă că Jizdan ar fi folosit angajații Ministerului de Interne (MAI), pe vremea cînd era ministru, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în cadrul cărora Jizdan a candidat din partea Partidului Democrat în circumscripția Anenii Noi și a cîștigat.

Petic spune că, din cîte a auzit el, la următoarea ședință a Parlamentului, care ar urma să aibă loc pe 12 august, s-ar putea să fie cerută ridicarea imunității parlamentare a a unor deputați și se adresează Procuraturii să ceară inclusiv ridicarea imunității lui Jizdan.

Într-un live pe Facebook, Petic numește cîțiva angajați ai MAI care ar fi făcut agitație electorală pentru Alexandru Jizdan în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Unul dintre acești polițiști ar fi Veaceslav Trohin .

„Trohin a fost responsabil de a aduce lume din regiunea transnistreană care dețin pașapoarte moldovenești, a pus la evidență mai mulți cetățeni și urma să asigure prezența la votare în circumscripția Anenii Noi”, a declarat Gheorghe Petic.


Un alt polițist care ar fi fost implicat în campania electorală ar fi Barada Sergiu, șef-adjunct al Inspectoratului Național de Patrulare, spune Petic. El ar fi fost responsabil să mobilizeze în alegeri agenți economici și primari din regiune care să facă agitație electorală pentru Jizdan în circumscripția de la Anenii Noi.

De asemenea, Gheorghe Petic îl pomenește și pe Vadim Mînzari, pe atunci, șef-adjunct al fostei direcții a 5-a, care ar fi fost responsabil de monitorizarea contracandidaților lui Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?