X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peter Michalko, susținut de ambasadele țărilor UE în conflictul cu Partidul „Șor”

7 aug. 2020,, 12:40   Politică
4042 3

Ambasada Franței, Ambasada Suediei și Ambasada Poloniei în Moldova l-au susținut pe șeful Delegației Uniunii Europene Peter Michalko în conflictul cu reprezentanții Partidului „Șor”.

Acest lucru a fost comunicat de tv8.md, reamintind că Peter Michalko a supus criticii instituțiile de drept din Moldova pentru tergiversarea procesului penal pe numele liderului Partidului „Șor” Ilan Șor anunțat în căutare internațională.

După această declarație reprezentanții Partidului „Șor” au organizat o acțiune de protest în fața oficiului Reprezentanței UE la Chișinău. Ei au solicitat suspendarea lui Peter Michalko din postul de șef al Delegației Uniunii Europene în legătură cu „imixtiunea în treburile interne ale Moldovei” și asumarea unor funcții de înfăptuire a justiției în țara noastră.

Prima a ieșit cu reacție Ambasada Franței în RM. Aceasta a menționat că Moldova s-a angajat față de UE să asigure investigația furtului miliardului în cel mai scurt timp și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Îndemnul Franței a fost susținut de Ambasada Suediei care a vociferat cerințe similare. Diplomații polonezi de asemenea au menționat importanța unei investigații eficiente a „furtului miliardului”, adăugînd că dosarul lui Ilan Șor ar putea fi un element al acestei anchete.


Săptămîna trecută Peter Michalko a vorbit în cadrul unei emisiuni despre tergiversarea procesului în cazul lui Ilan Șor. Potrivit lui, amînarea încontinuu a ședințelor de judecată afectează încrederea în sistemul de justiție atît a cetățenilor, cît și a partenerilor externi, precum și pune la îndoială eficiența activității instituțiilor de drept.

Drept răspuns reprezentanții Partidului „Șor” au venit la oficiul Reprezentanței UE la Chișinău, solicitînd demiterea lui Peter Michalko.
Diplomatul nu a dat un răspuns la aceste pretenții, publicînd pe pagina sa de pe o rețea de socializare un link la raportul Agenției de investigații Kroll, în care se arată complicitatea lui Ilan Șor și a companiilor afiliate lui la frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?