COVID-19 în MOLDOVA

Peste 20% de cetățeni au votat. Unde sînt cei mai activi și pasivi alegători

Peste 20% de cetățeni au votat. Unde sînt cei mai activi și pasivi alegători

Pînă la13:00 și-au exercitat dreptul la vot peste 20%din numărul celor incluși în listele electorale. Localitatea cu cea mai ridicată prezenţă la vot este com. Dereneu, r-nul Călărași unde, la această oră se atestă o rată de circa 44 la sută. Localitatea cu cea mai slabă prezenţă la vot se dovedește a fi or. Florești, unde s-au prezentat la urne 12, 21% dintre alegători.

În municipiul Chișinău au votat, pînă la ora 13.00, circa 17%.Cei mai activi sînt alegătorii din sectorul Rîșcani al capitalei, unde au votat peste 17 la sută dintre alegători. La polul opus, se află sectorul Ciocana, unde au votat circa 14,8% dintre alegători.

Cît ține de suburbiile municipiului Chișinău – per general, se înregistrează o prezență de peste 16,5% la sută, cea mai înaltă fiind în com. Condrița (circa 22%), iar cea mai scăzută în com. Cruzești (12 %).


Informații detaliate despre profilul de gen și vîrstă al alegătorilor găsiți pe pagina oficială a CEC în aplicația despre mersul votării. La fel ca și în primul tur de scrutin, femeile rămîn a fi cele mai active în rîndul votanților. Iar dacă e să vorbim de vîrsta celor prezenți azi la urne, cea mai slabă prezență se înregistrează în rîndul tinerilor care au între 18 și 25 de ani.

Pentru buna desfășurare a scrutinului de astăzi, circa 2000 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției sînt antrenați în asigurarea ordinii și securității publice. Din informațiile operative prezentate pînă la această oră, am fost informați că s-au înregistrat cîteva cazuri de încălcări sau incidente, acestea fiind legate de transportarea alegătorilor și agitație electorală în preajma secțiilor de votare. Toate cazurile au fost documentate și se examinează de către Inspectoratul General al Poliției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load