X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Pentru urmărirea Maiei Sandu era antrenată o „armată întreagă” - declarație

26 noi. 2019,, 11:52   Politică
8627 4

Fosta prim-ministră Maia Sandu ar fi fost urmărită pe timpul guvernării democraților de circa 40 de ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Informații și Securitate (SIS).

Despre aceasta a declarat fostul șef al Inspectoratului Național de Investigații (INI), Anatol Macovei, notează Noi.md cu referire le tv8.md.

„Sînt ofițeri care primeau salariu precum și alți angajați, iar pentru filare erau remunerați special. Acești ofițeri primeau grad înainte de termen și erau angajați la MAI și SIS. Nucleul la tot ce vorbim era Direcția a 5-a (n.r. Direcția de acțiuni speciale din cadrul INI). De asemenea, erau conectate și alte subdiviziuni ale forțelor de ordine”, a declarat Anatol Macovei.

Potrivit lui, toți cei, care erau implicați în filarea și interceptarea cetățenilor sau a politicienilor, conștientizau că fac ilegalități, totuși monitorizau la comadă întîlnirile și discuțiile oamenilor.

Amintim că Direcția a 5-a a fost desființată în luna iulie curent prin ordinul pe atunci a ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?