Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pentru o "coaliție situativă” între PSRM și blocul ACUM se cere voință politică - opinie

12 mar. 2019,, 10:31   Politică
3257 5

Aproape 60% din alegători s-au pronunțat, la scrutinul din 24 februarie, pentru schimbarea actualei guvernări, votînd masiv două formațiuni – Partidul Socialiștilor și blocul electoral ACUM.

Potrivit analistului politic Alexei Tulbure, trebuie să se găsească un consens pentru a satisface solicitarea electoratului, transmite IPN.

Tulbure spune că a analizat din toate punctele de vedere o posibilă „coaliție situativă” între PSRM și ACUM și a ajuns la concluzia că acest lucru este posibil. „Pentru aceasta este nevoie de voință politică, trebuie să se treacă peste anumite fobii, să se iasă din „tranșeele războiului electoral”, să se înțeleagă că toate jurămintele, pretențiile privind „puritatea ideologică” are puțină însemnătate în fața voinței poporului care a fost exprimată și arătată în rezultatul alegerilor”, a menționat analistul în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari de la postul de televiziune TV8.

Fosta deputată Stela Jantuan spune că în propunerea făcută de PSRM către blocul ACUM nu s-a spus despre conceptul de bază al acestor negocieri, scopul lor. „Adică, ce propune, în general, o „coaliție „situativă” sau formarea unei coaliții de guvernare, de lungă durată?

Stela Jantuan spune că în societate au apărut multe comentarii legate de moralitatea unei eventuale coaliții dintre blocul ACUM și Partidul Socialiștilor. Totodată, fosta deputată se întreabă cîtă moralitate este în faptul că membrii ACUM refuză din start să acceadă la guvernare și să-și îndeplinească promisiunile date alegătorilor în perioada electorală?


Liderii Blocului Electoral ACUM DA PAS sînt așteptați marți, 12 martie, ora 15.00, la sediul Partidului Socialiștilor „pentru discuții în vederea instituirii unei colaborări politice parlamentare”.

După alegerile din 24 februarie, Partidul Socialiștilor a acumulat 35 de mandate în noul Parlament, iar blocul electoral ACUM – 26 de fotolii de deputat, din totalul de 101.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?