TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pe lîngă Guvern va fi creat Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție

Pe lîngă Guvern va fi creat Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție

Guvernul a aprobat astăzi proiectul ce prevede crearea Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lîngă Prim-ministru și a Biroului consultativ pe politici anticorupție.

În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, proiectul a fost prezentat de Prim-ministrul Maia Sandu.

Consiliului va întruni reprezentanți, manageri ai instituțiilor responsabile de combaterea corupției. Biroul anticorupție va fi format din consultanți naționali și internaționali care vor monitoriza modul în care se derulează activitățile în reforma justiției, vor pregăti politici noi, astfel încît să ajute Guvernul în monitorizarea îndeplinirii angajamentului de combatere a corupției.


,,Am spus în repetate rînduri că pentru acest Guvern combaterea corupției este o prioritate. Știu că în ultima perioadă încrederea cetățenilor că justiția poate fi reformată a fost zdruncinată. Dar trebuie să înțelegem că sistemul corupt care a fost construit de vechiul regim este putred și se opune din răsputeri pentru a nu fi curățat. Chiar dacă noi ne dorim ca aceste lucruri să se întîmple foarte repede, trebuie să fim realiști și să înțelegem că aceste reforme sînt complicate și de durată. Pe noi nu ne opresc aceste tergiversări și această lipsă de cooperare din partea sistemului pentru a curăța justiția. Guvernul nu are competențe directe de combatere a corupției, dar Guvernul este responsabil în fața cetățenilor pentru ca viața lor să se îmbunătățească. Și viața cetățenilor se poate îmbunătăți doar atunci cînd vor înceta toate schemele de corupție”, a declarat Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load