Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PDM va pretinde la funcția de premier sau de președinte al Parlamentului

17 mar. 2020,, 07:50   Politică
4795 8

Partidul Democrat va pretinde la fotoliul de prim-ministru sau de președinte al Parlamentului după alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Declarația a fost făcută de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

„Problema e că noi am intrat acum în guvernare într-un moment foarte responsabil și într-un moment cînd există acest echilibru foarte firav. În acord este o propoziție că Partidului Democrat îi va reveni una dintre primele funcții imediat după alegerile prezidențiale. Acum trebuie să se strice această construcție care atît de greu s-a creat. Există această înțelegere și o să revenim la ea după alegeri prezidențiale”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Mai mult, Diacov a spus că președintele PDM, Pavel Filip, ar urma să fie candidatul democraților la funcția de premier sau de președinte al Parlamentului.

Amintim că, pe 16 martie, socialiștii și democrații au semnat acordul de constituire a majorității parlamentare. Partidului Democrat i-au revenit cinci portofolii din Guvernul Chicu. La nici o oră de la semnarea acordului, noii miniștri au depus jurămîntul: Cristina Lesnic la Reintegrare, Alexandru Pînzari la Apărare, Igor Șarov la Educație, Oleg Țulea la Externe, Sergiu Răilean la Economie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?