Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PDM și-a ales candidatul pentru alegerile parlamentare din circumscripția Hîncești

22 ian. 2020,, 10:45   Politică
3153 0

Secretarul general al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, anunță că la alegerile parlamentare noi în circumscripția Hâncești candidatul PDM este Ion Mereuță, fost șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat. Anunțul a fost făcut în platoul N4.

În opinia lui Jizdan, Ion Mereuță este băștinaș din Hâncești și are șanse bune de a cîștiga mandatul.

De asemenea, secretarul partidului declară că PDM va avea, cu certitudine, și un candidat la următoarele alegeri prezidențiale, care urmează să aibă loc anul curent. „Lumea nu ne va înțelege, dacă partidul care este al doilea ca număr în Parlamentul Republicii Moldova și care a obținut locul întâi la alegerile locale nu va avea un candidat la prezidențiale”, a afirmat Jizdan.

Potrivit lui, PDM nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate pentru că odată cu un scrutin anticipat există și o doză de instabilitate politică în țară, iar în spatele acestei instabilități se produc multe evenimente care se transformă în fenomene negative, inclusiv criminalitate, dificultăți economice, transmite noi.md cu referire la IPN.

Alexandru Jizdan afirmă că PDM este pe ultima sută de metri de reformare. Este pregătit un concept de reformare pe care formațiunea îl va face public. „Noi aici nu vorbim despre numiri, oameni, este vorba despre după ce principii va activa PDM. Începând cu modalitatea de adoptare a deciziilor pentru că înainte, trebuie să recunoaștem, era prea centralizat, puterea de decizie aparținea unui grup de oameni. Acum deciziile în partid se vor lua într-o altă modalitate, vor fi implicați mult mai mulți oameni, inclusiv din teritoriu”, a declarat fostul ministru de interne.

Alexandru Jizdan susține că există tensiuni în partid pentru că membrii formațiunii au viziuni diferite asupra actualității politice. Potrivit lui, nu sunt adevărate zvonurile că actualul lider al PDM, Pavel Filip, ar putea fi înlocuit cu altcineva. Jizdan explică acest lucru prin faptul că Pavel Filip se bucură de cea mai mare simpatie în rândurile partidului.

Democratul este de părere că poziția în care se află partidul actualmente este periculoasă. „Suntem la guvernare? Noi nu ne vedem la guvernare, nouă nu ni s-au dat funcții în acest stat. Suntem în opoziție? Greu de spus pentru că nu prea ne manifestăm, dar noi suntem în opoziție”, a explicat Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?